Творилница „Ние и децата – как да се свързваме с любов”

Творилница „Ние и децата – как да се свързваме с любов”
Map Unavailable

Дата/Час
Дата - 12/03/2017
17:00 - 18:30

Място
Дворецът на щастливите хора

Категории


Скъпи приятели,

КЛУБ “ВДЪХНОВЕНИЕ“ и Сдружение “Приятелство, Любов и Вдъхновение“ ви кани на 12.03.2017г.(неделя) от 17:00 ч.  на нашата традиционна семейна творилница “Ние и децата – как да се разбираме и да насочваме емоциите си в градивна посока”.

Темата на нашето Ателие за деца и родители този месец ще бъде насочена към ценни подходи и начини на свързване в семейството. Ще се научим как по любящ и уважителен към личността начин
– да се разбираме с най-близките ни хора;
– да говорим така, че децата да ни слушат;
– да преодоляваме емоционалните изблици и да насочваме негативните емоции в градивна посока.

Ще имате възможност да се запознаете с Техниката на ненасилствена комуникация, с помощта на която ще можете да говорите дори по теми, които будят недоволство така, че децата Ви, а и възрастните, с които говорите да се вслушат в думите Ви.

Ще обърнем специално внимание на емоциите и ще научите техники, с които да насочвате детските емоции по приятен и игрови начин в градивна посока, за да няма крясъци и тръшкане у дома.

Ще рисуваме и ще се научим да разбираме какво изразяват детските рисунки, ще се запознаем с подходящи игрови техники за преодоляване на агресята, страховете или срамежливостта при децата.

Ще поговорим и за емоциите на нас възрастните и за това как да овладяваме страховете и тревогите си, а също как да общуваме с близките си, когато сме ядосани, уморени и нервни, така че да не изливаме върху околните негативни чувства, за които по-късно съжаляваме.

 

Водещ на нашето Ателие за деца и родители и този път ще бъде Нели Василева-Стефанова – специалист по ранно детско развитие, детски и семеен психолог, класически хомеопат, майка на две деца.

Както обикновено ще започнем с кратка лекция, в която ще поговорим, а след това на практика ще приложим наученото като порисуваме и поиграем. Докато децата рисуват, Вие ще имате възможността в неформален разговор да поговорите с нашия психолог и да обсъдите Ваши лични казуси, свързани с темата, за които търсите решение.

Ателието ни е насочено към цялото семейство. Добре дошли са мама, татко, деца на всякакви възрасти, също и баба, и дядо J

 

КЛУБ „ВДЪХНОВЕНИЕ“ е обединяващо пространство на Приятелство, Любов и Вдъхновение, стимулиращо личностна и творческа изява, общуване и споделеност, взаимопомощ и забавление на ОБЩНОСТ от интелигентни и позитивни личности с разностранни интереси и грижа за своето, духовно, културно и личностно развитие, здравословен начин на живот и пълноценни взаимоотношения.

 

За регистрация и записване:
Email: clubvdahnovenie@gmail.com   или
чрез формата за регистрация в сайта на клуба: clubvdahnovenie.com

За контакти:
Анета Колева, моб.тел.: 0887 604 449
Златомира Николова, моб.тел.: 0898 619 774

 

Къде: Дворецът на щастливите хора
Младост 1, ул. „Димитър Доспевски“ 9
( до метростанция Младост 1 )
http://dvorec.bg/contact/

Кога: 12.03.2017 г.
Начало: 17:00 часа
Вход: 25 лева за семейство

Местата са ограничени, затова Ви молим да заявите Вашето присъствие най-късно до 10.03.3017г. (петък). В случай на запълване на бройката ще Ви уведомим своевременно!

Напомняме, че притежателите на Членски карти ползват 20% отстъпка от всички събития на Клуб “Вдъхновение”.

 

Може да следите публикациите в събитието на страницата му във Фейсбук на следния адрес:
https://www.facebook.com/events/383977865291360/