Пролетно пътешествие до Крушунските водопади

Пролетно пътешествие до Крушунските водопади
Map Unavailable

Дата/Час
Дата - 14/05/2017
08:00 - 18:00

Място
Крушунските водопади

Категории


 

Приятели на Клуб„Вдъхновение” и вдъхновени пътешественици, през месец май ще ви отведем на друго кътче от рая наречен България – Крушунските водопади.
Това не е дестинация, а място, на което ще се заредим физически и душевно.

Разположени до село Крушуна, на 30 километра от град Ловеч, Крушунските водопади са най-голямата природна водна каскада в България. Водата пада от 15 метра височина и водните капки насищат и йонизират въздуха, създавайки неповторима свежест. Пътеката се вие между тюркоазено сини езерца, варовикови прагове, пещерни галерии, а растителността през пролетта е толкова буйна, че създава усещането, че сме на екзотичен остров. Зеленината, кристалната вода, цветовете на минералите ще ни удивят!

 

След разходката ще си починем и ще отпътуваме за град Ловеч – градът на люляците, живописно кацнал на двата бряга на река Осъм. Ще посетим Покрития мост – символ на града. Ще се „изгубим във времето” по каменните улички на архитектурния резерват„Вароша” и ще разгледаме възрожденските къщи.

 

 

По желание може да се качим и до крепостта „Хисар”, която се издига величествено над града, защитавайки го и пази спомени за хилядолетната му история.

 

 

 

Програма:

Потегляне от София в 8:00 часа, от Руски паметник.

Пристигане на Крушунски водопади около 11:00 часа.

Потегляне за Ловеч в 13:00 часа.

Свободно време за обяд.

Посещения на Покрития мост на Кольо Фичето и архитектурен резерват „Вароша”.

 

Дата: 14 май 2017г. /неделя/

За контакти:
Цветомира Апостолова, моб.тел.: 0889 898 845

Следете и публикациите в събитието ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/events/452125715130693/

Домакин на събитието отново е КЛУБ “ВДЪХНОВЕНИЕ“ – обединяващо пространство на Приятелство, Любов и Вдъхновение, стимулиращо личностна и творческа изява, общуване и споделеност, взаимопомощ и забавление на ОБЩНОСТ от интелигентни и позитивни личности с разностранни интереси и грижа за своето духовно, културно и личностно развитие, здравословен начин на живот и пълноценни взаимоотношения.

За повече информация посетете нашия сайт: http://clubvdahnovenie.com/