Куклен театър – творилница за деца и родители

Куклен театър – творилница за деца и родители
Map Unavailable

Дата/Час
Дата - 01/02/2017
10:15 - 12:15

Място
Дворецът на щастливите хора

Категории


КЛУБ „ВДЪХНОВЕНИЕ“ и Сдружение „Приятелство, Любов и Вдъхновение“ ви кани на 29.01. 2017г. от 10.15 ч. на своето януарско творческо ателие – Куклен театър за справяне с детските емоции, страхове, трудности и проблемно поведение.

Ателието ни за деца и родители този месец ще бъде посветено на сложния и деликатен свят на детските емоции. С помощта на нашият прекрасен приятел, психолог Нели Василева-Стефанова ще овладеем приятен и достъпен за всеки родител подход – инструмент, който дава резултат в справянето с емоционалните и поведенчески проблеми на децата ни. Ще започнем с полезна теория, за да преминем към забавната за децата и за родителите практика – игра. Ще научите и изтренирате как с помощта на любимите играчки, с които Вашето дете играе, може да достигнете до неговите страхове и проблеми, до гневът и тъгата, които малкият човек не успява да изрази по градивен начин и ние възрастните често възприемаме просто като инат, непослушание, безпричинно хленчене и т.н. Ще се научите как в трудни моменти да помогнете на детето си да изрази това, което го терзае и през игра да му помогнете да се успокои и възвърне баланса в емоциите и в своето поведение.
Учените многократно са доказали, че децата учат, развиват се и изразяват себе си най-добре чрез игра. Те често показват чрез емоциите и поведението си, че нещо не е наред. Все още малки човеци, те трудно управляват емоциите си, тепърва опознават света и често се изправят пред нови предизвикателства. Виждаме че нещо ги тревожи, гневи, натъжава, но не винаги успяват да изразят емоциите си по уместен начин или да обяснят достатъчно ясно какъв е проблемът, така че като родители да им дадем нужната подкрепа за справяне със ситуацията. Рационалният ни подход на възрастни често не е в състояние да разреши детските кризи.
Като съвременни родители не искаме да действаме авторитарно и да възпитаваме чрез страх децата си като крещим, наказваме и заплашваме, но понякога сме изправени пред ситуации, които изискват нашата намеса и реакция, а не знаем как да подходим по позитивен и здравословен начин.

Нели Василева-Стефанова е детски и семеен психолог, специалист по ранно детско развитие и майка на две деца. Тя ще ни разкаже и покаже полезни неща за детските емоции и начинът, по който можем да помогнем на детето да ги изразява по здравословен и приемлив начин. Ще узнаем как чрез игра можем да помогнем на детето в трудни за него моменти и как играчките от средство за забавление могат в ръцете ни да се превърнат в ценен инструмент за общуване, възпитание и преодоляване на трудности. Ако имате конкретни казуси, за които търсите решение, ще имате възможност директно да опитате с помощта на театъра, който ще направим и насоките на водещата да потърсите решение на ситуацията.
За кого е предназначена настоящата тема:
За родители с деца от 1 до 10 години. Полезна е за всеки родител, който иска да възпитава и общува с детето си здравословно и пълноценно без упреци и безполезни заплахи и наказания.
Ателието може да Ви помогне, ако:
– Детето Ви често се тръшка, инати, плаче, хленчи, държи се агресивно или обратното твърде плахо и затворено е и търсите начин за балансиране на емоциите и поведението му или
– Детето Ви има проблеми със съня (нощни кошмари, често будене, трудности в заспиването, нужда мама и татко нощем да са до него) или
– Детето Ви преживява трудно събитие (тръгване на детска градина, раздяла с близък, преместване в ново жилище, развод на родителите, посещение на зъболекар, постъпване в болница и т.н.) или
– Детето Ви проявява физически симптоми, които изразяват тревожност като нощно напикаване, гризане на нокти, заекване и др. и не знаете какво го мъчи и не успявате да му помогнете да се освободи от страховете и тревогите.

Очакваме ви, за да се вдъхновим и разпалим нашия креативен дух, да развием уменията си да се свързваме любящо с нашите деца, да се позабавляваме и заредим с позитивна енергия, да обогатим живота си с ценни запознанства и приятелства!

КЛУБ „ВДЪХНОВЕНИЕ“ е обединяващо пространство на Приятелство, Любов и Вдъхновение, стимулиращо личностна и творческа изява, общуване и споделеност, взаимопомощ и забавление на ОБЩНОСТ от интелигентни и позитивни личности с разностранни интереси и грижа за своето, духовно, културно и личностно развитие, здравословен начин на живот и пълноценни взаимоотношения.

За регистрация и записване:
Email: clubvdahnovenie@gmail.com
или на тел.: 0887 604 449

Къде: Дворецът на щастливите хора
Младост 1, ул. „Димитър Доспевски“ 9
( до метростанция Младост 1 )
http://dvorec.bg/contact/

Кога: 29.01. 2017 г. /неделя/
Начало: 10.15 часа
Вход: 25 лева за семейство